Ha valaki igazán elmerül a filmek világában, nem tudja elkerülni a Kung-Fu filmeket. És ha már Kung-Fu, miért hagynánk ki a gyakran a műfaj királyaként emlegetett Shaolin 36 próbatételét?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet a mandzsu uralom alatt lévő Kínában játszódik, mikor az egész nemzet elnyomás alatt élt. A borzasztó körülmények miatt néhány diák úgy dönt csatlakozik a felkelőkhöz, és segítenek egy merénylet megszervezésében. Lin Ju szerint csak akkor van esélyük, ha elsajátítják a Kung-Fu-t, de ez akkoriban csak a shaolin szerzetesek számára volt elérhető. Ezért úgy dönt, elmegy a legközelebbi templomba, ahol megkezdődik maga a film.

Sajnos a bevezető a maga harminc percével elég hosszú, és a borzasztó színészi játék csak rosszá teszi, de szerencsére a templomban játszódó részek sokkal jobbak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lin Ju nagy nehezen megérkezik, és a szerzetesek befogadják a rendbe. Innentől San Te néven szerepel. Majd egy évet tölt takarítással, mikor végre megkezdheti a Kung-Fu tanulását. (Itt megjegyezném, hogy nem kellet volna ennyit várnia, csak egy elképesztően vicces, de legalább annyira logikus hiba miatt került erre sor. Nem akarom lelőni a poént, de én sokat nevettem rajta.) Ahhoz, hogy mester legyen belőle harmincöt szobát kell végigjárnia, és persze teljesíteni kell a próbatételeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első szobákban fizikai képességit teszik próbára, később a különféle fegyverek használatát sajátíthatja el, végül a szelleme kerül előtérbe.

Hamar kiderül, hogy San Te a legtehetségesebb ember, aki valaha a templomban tanult, és rekordsebességgel járja végig a szobákat. Rendkívüli teljesítménye miatt, választhat egy szobát, amit innentől ő irányít, de ő inkább maga mögött hagyja a rendet, és visszatér, hogy szembeszálljon az elnyomókkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Te egy valóban élt, és ő volt az, aki kivitte a Kung-Fu-t a shaolin templomokból.

A film valóban nagyszerű élmény, és megérdemli a kultuszt, ami körülötte van.

 

 

Értékelés

 Egy tízes skálán: 8

A bejegyzés trackback címe:

https://vagoszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr513128402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása